Fysioterapia

FYSIOTERAPIA ROVANIEMI - LISÄÄ ELÄMÄÄ VUOSIIN

Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme tuovat elämääsi iloa ja virkeyttä. Fysioterapiassa autamme sinua tai läheistäsi liikkumiseen, tasapainoon, kipuihin tai alentuneeseen kuntoon liittyvissä tilanteissa. Fysioterapia voi olla muutaman kerran arvio ja ohjauskäynti tai pidempi harjoittelujakso.

Jo yrityksemme nimi kertoo että seniori-ikäiset, ikääntyneet ja vanhukset ovat kaikki lähellä sydäntämme. Siksi panostamme koko ajan henkilökunnan koulutukseen liittyen ikääntymiseen ja muistisairauksiin.

Fysioterapia voidaan toteuttaa toimitiloissamme tai kotikäynteinä.
Toimitilamme sijaitsevat Ainonkadulla, Rovaniemen keskustassa. Se sijaitsee kolmannessa kerroksessa ja sinne pääsee helposti hissillä, myös liikkumisen apuvälineiden kanssa. Teemme paljon kotikäyntejä Rovaniemen alueella ja fysioterapia voidaan toteuttaa myös sinun tai läheisesi kotona tai hoivakodissa. Fysioterapian toteuttaminen kotikäynteinä onkin monelle ikäihmiselle ja muistisairaalle tärkeää. Tällöin voimme hyödyntää harjoittelussa
tuttua koti- ja lähiympäristöä.

Fysioterapiassa olemme erikoistuneet ikääntyneen fysioterapiaan, muistikuntoutukseen sekä lantionpohjan fysioterapiaan.

Yleisimipiä fysioterapiaan hakeutumisen syitä ovat nivelrikko- ja kulumavaivat ja niiden aiheuttamat ongelmat liikkumisessa, polven- tai lonkan tekonivelen kuntoutus, tasapaino- ja liikkumisen ongelmat sekä kaatuminen, alaselän kipu sekä niska-hartia seudun ongelmat.

Fysioterapiaan voi hakeutua lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Lääkärin lähetteen kanssa olet oikeutettu saamaan Kelan korvauksen. Meillä on käytössä Kelan suorakorvausmenettely joten hoidamme kela- korvauksen hakemisen asiakkaan puolesta. Kotikäynneiltä veloitamme hinnaston mukaisen kotikäyntilisän.

Ajanvaraus tapahtuu ottamalla yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella tai soittamalla numeroon 0400-818798.

OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT MEILLE ASIAKKAAKSI.

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapiassa tehdään laaja kartoitus ja haastattelu lantionpohjan tilanteesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Lantionpohjan fysioterapiassa arvioidaan mm. virtsankarkailuun liittyen karkailun haitta-aste ja erottelu pakko- ja ponnistusinkontinenssiin liittyen, kipu, perussairaudet, lantionpohjan lihasvoima jne. Fysioterapeutti ohjaa ja neuvoo oikeanlaiset hoitomuodot, liikeharjoitteet ja elämäntapaohjeistukset yksilöllisesti. Käyntimäärät riippuvat jokaisen yksilöllisestä tarpeesta. Lantionpohjan fysioterapeutin vastaanotolle voit tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman lääkärin lähetettä.

Ajanvaraus:
Puh. 0400 – 818798 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Ikääntyneen fysioterapia

Ikääntyneen fysioterapia perustuu geriatriaan. Yleisiä syitä hakeutua fysioterapiaan ikääntyessä ovat erilaiset kiputilat nivelissä ja niiden aiheuttamat liikkumisen ongelmat ja ongelmat päivittäisissä toimissa. Lisäksi alentunut lihasvoima alaraajoissa aiheuttavat liikkumisen- sekä tasapaino-ongelmia. Näihin ongelmiin voidaan useinmiten fysioterapialla ja kuntoutuksella vaikuttaa.

Uusi fysioterapiajakso aloitetaan aina arvioinnilla, joka sisältää laajan fysioterapeuttisen tutkimuksen. Tutkimuksessa keskitytään fyysisiin, henkisiin ja sosiaalisiin voimavaroihin sekä ympäristön turvalisuuteen, apuvälinetarpeeseen ja kotona pärjäämiseen. Fysioterapiajakso sisältää varsinaisen terapeuttisen harjoittelujakson, joka toteutetaan nousujohteisesti tehtyjen tavoitteiden ja suunnitelman mukaisesti. Ikääntyvän fysioterapiajakso voi olla myös tavoitteeltaan ylläpysyvää harjoittelua. Tällöin asiakkaan ongelmien pahenemista pyritään hidastamaan tai jopa pysäyttämään jolloin esim. liikuntakykyä ylläpidetään säännöllisellä harjoittelulla

Ajanvaraus:
Puh. 0400 – 818798 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Muistikuntoutus

Muistikuntoutus on muistisairaille kohdennettua kuntoutusta, jossa ihminen huomioidaan hyvin kokonaisvaltaisesti. Muistikuntoutuksessa pyritään aktivoimaan aistijärjestelmiämme monipuolisesti, eli puhutaan ns. monikanavaisesta aistiärsykkeiden tuottamisesta.  Muistisairaus aiheuttaa monelle sairastuneelle aktiivisuuden vähentymistä, joten yksi tärkeimmistä muistikuntoutuksen tavoitteista onkin juuri aktiivisuuden lisääntyminen. 

Muistikuntoutuksen osa-alueita ovat aivoja aktivoivat harjoitteet kielellisiä toimintoja tukevat harjoitteet, kehon hahmotusharjoitteet sekä mielikuvat ja muistelu. Muistikuntoutusta toteutetaan Lapin Seniorikuntoutuksessa yksilöllisen fysioterapian yhteydessä sekä muistikuntoutusryhmissä.

Ajanvaraus:
Puh. 0400 – 818798 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Lähetä meille viestiä, niin otamme yhteyttä.

  • Jos toivot yhteydenottoa puhelimitse, jätäthän puhelinnumerosi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  •  

    *Pakollinen tieto. Emme luovuta yhteystietoja kolmannelle osapuolelle.