Tarjoamme kokonaisvaltaista fysioterapiaa, hierontaa sekä ryhmätoimintaa seniori-ikäisille ja muistisairaille Rovaniemen alueella sekä toimitiloissamme Ainonkadulla. Meille voi tulla sekä lääkärin lähetteellä että ilman lähetettä.

Muistikuntoutus

Huolettaako sinua muisti ja siihen liittyvät asiat? Vai onko sinulla kenties läheinen tai omainen, jolla on muistin kanssa ongelmia tai jopa todettu jokin muistisairaus?

Lue lisää

Ikääntyneiden ryhmäkuntoutus

Ikääntyneiden ryhmäkuntoutus toteutetaan fysioterapeuttisina pienryhminä. Niiden tavoitteena on ennaltaehkäistä erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja sekä ylläpitää ja parantaa lihasvoimaa, tasapainoa sekä muistitoimintoja. Yhdessä tekeminen ylläpitää sosiaalisia taitoja ja ryhmässä saa ja voi antaa vertaistukea.

Lue lisää

Kuntokaveri

Palvelun avulla tuetaan ikääntyneen henkilön päivittäisistä toiminnoista selviämistä kokonaisvaltaisesti. Sisältö määräytyy asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan ja se voi sisältää ulkoilua, kotijumppaa, askartelua/käsitöitä, lukemista sekä muistia tukevia harjoitteita. Tarvittaessa palveluun voidaan yhdistää fysioterapeuttinen arvio, jonka perusteella suunnitellaan kotiharjoitteet. Kuntokaveri tulee kotiisi tai muuhun asuinympäristöön. Palvelun kesto on 60min.

Lue lisää

Kuntoportaat

Sairaalajakson jälkeen tavoitteellinen kuntouttaminen on ensiarvoisen tärkeää toipumisen varmistamiseksi ja toimintakyvyn säilyttämiseksi. Kuntoportaiden askelmat suunnitellaan kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan ja toteutetaan yhdessä niin, että motivaatio tekemiseen säilyy. Kuntoportaat laskutetaan fysioterapiahinnaston ja tarvittavien käyntien mukaan.

Lue lisää

Hieronta

Hieroja Rovaniemi - toimipisteemme sijaitsee Rovaniemen keskustassa. Temme myös kotikäyntejä. Hieronnan tavoitteena on lihasten ja mielen rentouttaminen. Hieronta sopii lähes kaikille, mutta on erityisen tarpeellista ylirasittuneille ja kireille lihaksille. Hieronta vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ja yhdistettynä lämpöhoitoon auttaa kehoa palautumaan nopeammin rasituksesta. Lihasvoiman lisääntymiseen hieronnalla ei ole vaikutusta, mutta aineenvahdunnan parantumisen myötä hieronta vaikuttaa positiivisesti lihasten toimintaan ja voi siten vaikuttaa esim. liikkumisen helpottumiseen sekä kiputuntemuksiin. Hierontaan tulon syitä ovat lihaskireydet ja -jäykkyydet, lihaskipu, stressi, rentoutumisen tarve ja palautuminen esim. liikuntaharjoittelusta. Hierottava alue määräytyy ongelmien ja tarpeiden mukaan. Siitä onkin hyvä keskustella hierojamme kanssa jo aikaa varatessa. Hieronta toteutetaan perinteisesti hoitopöydällä, myös kotikäynneillä hierojallamme on tarvittaessa mukana kannettava hoitopöytä. Jos asiakas ei pysty tai halua mennä hierontapöydälle käsiteltäväksi, voidaan hieronta toteuttaa esim. istuen ylävartalon osalta. Hierontaan ei saa tulla jos tunnet itsesi sairaaksi ja sinulla on flunssan, keuhkoinfektion tai vatsataudin oireita. Muita mahdollisia esteitä hieronnalle ovat hoidettavalla alueella oleva ihorikko tai ihottuma, laskimotukos, diabetes (lähinnä alaraajojen osalta), syöpä (asiasta tärkeää keskustella hoitavan lääkärin kanssa) tai jokin muu elämääsi rajoittava sairaus. Onkin tärkeää että hierojamme tietää perussairaudet hoidettavalta henkilöltä, tämän vuoksi hieronta aloitetaan haastattelemalla asiakas.

Lue lisää

Fysioterapia Rovaniemi

FYSIOTERAPIA ROVANIEMI - LISÄÄ ELÄMÄÄ VUOSIIN Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme tuovat elämääsi iloa ja virkeyttä. Fysioterapiassa autamme sinua tai läheistäsi liikkumiseen, tasapainoon, kipuihin tai alentuneeseen kuntoon liittyvissä tilanteissa. Fysioterapia voi olla muutaman kerran arvio ja ohjauskäynti tai pidempi harjoittelujakso. Jo yrityksemme nimi kertoo että seniori-ikäiset, ikääntyneet ja vanhukset ovat kaikki lähellä sydäntämme. Siksi panostamme koko ajan henkilökunnan koulutukseen liittyen ikääntymiseen ja muistisairauksiin. Fysioterapia voidaan toteuttaa toimitiloissamme tai kotikäynteinä. Toimitilamme sijaitsevat Ainonkadulla, Rovaniemen keskustassa. Se sijaitsee kolmannessa kerroksessa ja sinne pääsee helposti hissillä, myös liikkumisen apuvälineiden kanssa. Teemme paljon kotikäyntejä Rovaniemen alueella ja fysioterapia voidaan toteuttaa myös sinun tai läheisesi kotona tai hoivakodissa. Fysioterapian toteuttaminen kotikäynteinä onkin monelle ikäihmiselle ja muistisairaalle tärkeää. Tällöin voimme hyödyntää harjoittelussa tuttua koti- ja lähiympäristöä. Fysioterapiassa olemme erikoistuneet ikääntyneen fysioterapiaan, muistikuntoutukseen sekä lantionpohjan fysioterapiaan. Yleisimipiä fysioterapiaan hakeutumisen syitä ovat nivelrikko- ja kulumavaivat ja niiden aiheuttamat ongelmat liikkumisessa, polven- tai lonkan tekonivelen kuntoutus, tasapaino- ja liikkumisen ongelmat sekä kaatuminen, alaselän kipu sekä niska-hartia seudun ongelmat. Fysioterapiaan voi hakeutua lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Lääkärin lähetteen kanssa olet oikeutettu saamaan Kelan korvauksen. Meillä on käytössä Kelan suorakorvausmenettely joten hoidamme kela- korvauksen hakemisen asiakkaan puolesta. Kotikäynneiltä veloitamme hinnaston mukaisen kotikäyntilisän. Ajanvaraus tapahtuu ottamalla yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella tai soittamalla numeroon 0400-818798. OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT MEILLE ASIAKKAAKSI.

Lue lisää